Jachtverhuur
Griekenland

Jachtverhuur
Start Navigatiecursus Vakantie Griekenland Turkse kusten Jachtverhuur Gulets                          
Beste Zeiler,

Talloze bezoekers van mijn website hebben mij spontaan hun vakantieverhalen en ervaringen met zeilbootverhuurders verteld, en misschien wilt u andere zeilers ook wel helpen door uw eigen ervaringen met jachtverhuurders op te sturen. Uit alle correspondentie blijkt dat een kleine groep volledig tevreden is, en dat er veel huurders zijn die ontgoocheld van vakantie terugkomen omdat zij teleurgesteld zijn in de jachten en service van hun verhuurder. Toegegeven, zelf heb ik ook enkele vervelende ervaringen opgedaan, maar ik heb nu enkele betrouwbare verhuurders gevonden, met prijzen die - wonderbaarlijk genoeg - uiterst concurrerend zijn. Het spreekt vanzelf dat we sindsdien alleen maar geweldige zeilvakanties hebben beleefd…
 

Charteradvies aanvragen

Als u banden heeft met verhuurders kunt u het formulier niet gebruiken: deze gratis service is alleen bedoeld voor consumenten!Als u wilt kan ik u helpen bij het zoeken naar verhuurders, zodat u niet in zee gaat met bedrijven die in het verleden gebrekkige zeilboten en slechte service hebben geleverd. Op elektronische prikborden als sailnet kunt u overigens vergelijkbare informatie aantreffen. Vul het onderstaande formulier in om in contact te komen met bedrijven waarmee wel goede ervaringen zijn opgedaan.
Zeil en charteradvies aanvragen
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Indien het formulier niet werkt kunt u mij ook een Stuur mij een E-Mail E-mail sturen.
Vergeet dan niet te vermelden wat uw voorkeuren zijn; bareboat/schipper, welke periode en voor hoelang, welk zeilgebied, en tenslotte met hoeveel personen jullie willen gaan zeilen!

 

Verborgen kosten

Wat velen niet weten is dat tal van verhuurders extra kosten zoals de schoonmaak na afloop, het beddengoed, de buitenboordmotor en dergelijke niet in hun prijsopgave opnemen. Wat ook vaak wordt vergeten zijn de kosten van transport van en naar het vliegveld. Deze verborgen kosten kunnen al gauw een extra uitgave van 4% van de totale huurprijs uitmaken. Een goede verhuurder zal u op zijn minst op deze kosten wijzen zodat u van te voren weet dat de vakantie duurder uitvalt dan u in eerste instantie denkt, of - nog beter - hij hoort deze kosten gewoon in de prijsopgave op te nemen.

 

Uw ervaringen met charterbedrijven

Veel bezoekers hebben mij al hun ervaringen met jachtverhuurders verteld. En door het onderstaande formulier in te vullen, helpt u andere zeilers bij hun zoektocht naar een degelijke en betrouwbare verhuurder. Uw rapportage zal volledig vertrouwelijk blijven en wordt dan ook niet aan de betreffende of andere charter bedrijven doorgegeven. Hartelijk dank voor uw medewerking!
Meld uw ervaringen met jachtverhuurbedrijven
 Uw naam:
 Uw e-mailadres:
 Uw e-mailadres nogmaals:
 Verhuurbedrijf:
 Totale prijs:
 Type jacht :
 Grootte van het jacht :
 Begindatum :
 Einddatum :
 Uw ervaringen:
 
 

One-way Charters

De handigste manier om de Griekse eilanden te verkennen is door middel van een zogeheten one-way charter. Dit is in feite een enkele reis: u vertrekt vanuit een locatie en laat de boot in een andere haven achter. Zo ziet u veel meer van Griekenland. Bovendien kunt u zo grotendeels met ruime wind varen zodat u een grotere afstand aflegt en bovendien comfortabeler reist dan wanneer u meer tegen de wind in hakt.
Als u echter met een dubieuze verhuurder in zee gaat, zal in veel gevallen blijken dat u bij vertrek op de kade om allerlei onduidelijke redenen een andere, zogeheten “gelijkwaardige” boot krijgt aangeboden, die later in de praktijk allerlei gebreken blijkt te vertonen. Een tweede goede reden om uw vakantie vanuit Athene of Lefkas en niet vanuit een kleine haven te starten zijn de logistiek :: Athene is goed bereikbaar vanuit het buitenland en - nog belangrijker - u en de verhuurder kunnen elkaar voor vertrek ontmoeten.

Het is uiteraard het beste om met een jacht van een betrouwbare verhuurder te zeilen, maar men is niet altijd even blij met het idee dat al hun boten op benedenwindse eilanden worden achtergelaten (d.w.z. ver weg van Athene). Vandaar dat voor een one-way charter een (flinke) en terechte toeslag moet worden betaald, maar voor deze extra investering krijgt u vaak veel vakantieplezier terug!

Tijdens het zeilseizoen waait de wind in de meeste gebieden vanuit het noordwesten of het noordoosten. Enkele voorbeelden van goede routes voor een one-way charter zijn: Corfu naar Lefkas, Athene naar Syros, Athene naar Paros, Kos naar Rhodos, enz. Een haven die vaak over het hoofd wordt gezien is Lavrion (op het vasteland, aan de zuidoostpunt van Attika) en toch is deze haven een uitstekend startpunt voor een trip naar de Cycladen.
Naar wens worden de boodschappen en ander proviant, inclusief ijsblokjes voor de koelkast, op de kade afgeleverd.

Verder lezen

Hoe zeeziekte voorkomen
Kies het ideale huurjacht
De voordelen en nadelen van catamarans
Vaarvakanties plannen: het zeilseizoen in Griekenland
De assisted bareboat charter optie,
geen bareboat maar ook geen flotielje

 

E-mail:
E-mail:
Literatuur Sitemap| A-Z Contact RSS| Taalkeuze
6 juli 2017
    © 2000 – 2017 Diederik Willemsen | E-mail mij
Site map | A-Z index | Registreer

Met dank aan Michiel van Ooijen voor deze vertaling.  RSS XML Feed | Level AA conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 | |